Bebeğinizin sadece kafada ateşi varsa, bunun nedeni büyük olasılıkla diş çıkarmadır. Bebeklerde sadece kafada ateş nedenleri denildiği zaman akla ilk bu gelmektedir. Bununla birlikte, bu durumun başka potansiyel nedenleri de vardır. Bu yazıda, bebeklerde sadece kafa ateşinin çeşitli nedenlerini ve nasıl tedavi edebileceğinizi keşfedeceğiz. Bebeklerde baş ateşinin en yaygın nedeni diş çıkarma olsa da, başka potansiyel nedenler de vardır. Bunlara kulak enfeksiyonları, üst solunum yolu enfeksiyonları ve hatta menenjit dahildir. Bebeğinizin yalnızca başı ateşi varsa, bu daha ciddi durumlardan herhangi birini ekarte etmek için derhal tıbbi yardım almanız önemlidir.

Bebeklerde ateş belirtileri
Bebeğinizin ateşi varsa, belirtilerini bilmek önemlidir, böylece onu tanımlayabilir ve tedavi olabilirsiniz. Bebeklerde ateş belirtileri şunları içerir:
- Kızarmış yanaklar
- Sıcak cilt
- Terlemek
- Dokunmak için sıcak hissetmek
- Hızlı nefes alma
- Artan susuzluk
- Uyuşukluk veya yorgunluk
- Huzursuzluk veya sinirlilik
- İştahta azalma
Bebeklerde Sadece Kafada Ateş Nedenleri Sesli Anlatım ;

Bir bebeğin ateşi kaç derece olmalıdır?
Bebeğinizin ateşi varsa, ne kadar yüksek olduğunu belirlemek için ateşini ölçmek önemlidir. Genel bir kural, sıcaklığın 38°C’nin (100,4°F) üzerinde olması durumunda bebeğin ateşinin olmasıdır. Bununla birlikte, bazı ebeveynler temkinli olmayı tercih eder ve sıcaklıkları 37.8°C’nin üzerindeyse bir bebeğin ateşi olduğunu düşünür.
Bebeklerde sadece kafa ateşinin birçok olası nedeni vardır. Bazı yaygın nedenler şunlardır:
- Enfeksiyonlar: Bebekler kulak enfeksiyonları, sinüs enfeksiyonları ve solunum yolu enfeksiyonları gibi bir dizi enfeksiyona karşı hassastır. Bunların hepsi sadece kafa ateşine neden olabilir.
- Diş çıkarma: Bebekler diş çıkarmaya başladığında, semptom olarak sadece kafa ateşi yaşayabilirler.
- Alerjiler: Alerjiler ayrıca bebeklerde sadece baş ateşine neden olabilir.
Bebeğinizin sadece başı ateşi varsa, nedenini belirlemek için çocuk doktorunuza danışmanız önemlidir.

Bebeklerde Sadece Baş Ateşinin Nedenleri
Bebeklerde sadece kafa ateşinin birçok olası nedeni vardır. Soğuk algınlığı veya kulak enfeksiyonu gibi bir enfeksiyondan kaynaklanabilir. Veya diş çıkarma veya başka bir tahriş nedeniyle olabilir.
Bebeğinizin yalnızca başında ateş varsa, diğer belirti ve semptomları izlemek önemlidir. Bunlar sizin ve doktorunuzun sebebi anlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca menenjit gibi ciddi hastalıkları dışlamaya da yardımcı olabilirler.
Bebeğin ateşi nasıl düşer?
Bebeğinizin ateşini düşürmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Öncelikle hafif giysiler giydiklerinden ve oda sıcaklığının çok sıcak olmadığından emin olun. Onlara ılık bir banyo da verebilirsiniz. Ya da ılık su ile ıslanmış olan havlu ya da penyeyi de üzerine giydirebilirsiniz. Bu önlemlerle ateşinizin düştüğünü düşünmüyorsanız, bebeğinize asetaminofen veya ibuprofen verebilirsiniz. Bebeğinizin yaşı ve kilosu için doğru dozaj için paket üzerindeki talimatları uyguladığınızdan emin olun.

Ateşi olan bebek hastaneye götürülmeli mi ?
Yukarı da ve aşağı da belirtildiği üzere 39 derece`nin üzerine çıkmadığı sürece bebeğinizi doktora götürmeniz gerekmiyor. Aslında bilinenin dışında bebeklerin ateşe de ihtiyaçları bulunuyor. Vücut içeride ki zararlı bakteri, parazit ve virüslere karşı savaştığından, ateşin bebek vücuduna faydası vardır diyebiliriz. Ancak 39 derece ateşi olan bebeği doktora götürmeniz de fayda var.
Bebeğimi ne zaman doktora götürmem gerekir ?
Bebeğinizi en ufak şeylerde doktora götürmeniz gerekmez. Aşağıda listelenen durumlar olduğunda bebeğinizi doktora götürmelisiniz.
- Verdiğiniz ilaçlar herhangi bir etki etmiyorsa.
- Ateş 39°C`nin üzerine çıkarsa.
- Bebeğinizin dudakları kurumaya başladıysa.
- Bebeğinizin farklı sebeplerden ötürü bağışıklığı düşükse.
- Bebeğiniz üç aydan daha küçük yaştaysa.

Paniğe kapılmadan ve beklemeden bir doktora götürmeniz de fayda var.
Bu konuya bebeğimin başında ateşi var ne yapmam gerekiyor araması ile gelmiş olabilirsiniz. Ya da bebeğimin sadece kafasında olan ateşin sebepleri diye de aratarak google`dan gelmiş olabilirsiniz. Bizler de kıymetli yavrularımızın o durumlarında siz ebeveynler olarak neler yapmanız gerektiğini bir kaç madde de anlatmaya çalıştık. Unutmayın, bebeğinizin ilk doktoru anne ve babası olarak sizsiniz. Sağlıklı, huzurlu günler dileriz.
Not : Yukarıda anlatılan tüm her şey tavsiye niteliğinde olup, okunulan tıbbi kaynaklar ve edinilen tecrübelere dayanılarak yazarlarımızca bilgilendirme metni olarak yazılmıştır. Hiç bir şekilde tıbbi net bir bilgi içermemektedir.
Bebeklerde kafada ateş nedenleri adlı makalemizi okudunuz. Buna benzer diğer makalelerimizi incelemek için Sağlık kategorimize göz atabilirsiniz.