Abone Ol

    En Yeni

    Gürcistan Zoomer iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Max fiyatları!

    Eylül 22, 2023

    Hudutsuz Sevda Dizi Kıyafetleri ve Markaları

    Eylül 22, 2023

    Top Patlasa Uyandırmayacak Etkili Uyku İlacı 2023

    Ağustos 28, 2023
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kullanım Koşulları
    • İletişim
    UluTRUluTR
    • Ana Sayfa
    • Faydalı Bilgiler
      • Dizi – Film
      • Sağlık
    • Nasıl Yapılır
    • Gezi Rehberi
    • Yaşam
      • Moda
    • Teknoloji
      • Webmaster
      • Oyun
    UluTRUluTR
    Sağlık - Yüksek Proteinli Diyet Nedir ve Riskleri Nelerdir? 2023
    Sağlık

    Yüksek Proteinli Diyet Nedir ve Riskleri Nelerdir? 2023

    Tarafından ULUTRTemmuz 24, 2023Güncelleme:Temmuz 24, 2023Yorum yapılmamış 6 Dakika Okuma
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest'in LinkedIn Tumblr Reddit Telgraf E-posta
    Yüksek Proteinli Diyet
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest'in E-posta

    Yüksek proteinli diyet yemek, daha hızlı kilo vermenize yardımcı olsa da dengeli bir plana sahip olmak önemlidir. Proteinler ayrıca kolesterol ve yağ içerir. Karaciğerinize, böbreklerinize ve damarlarınıza daha fazla zarar vererek kilo vermeye çalışmamalısınız.

    İçerik gizle
    1 Yüksek Protein Diyetinin Yan Etkileri
    2 Protein Diyeti Zararlı mı?
    3 Yüksek Proteinli Diyetler Sağlıklı mı?
    4 Yüksek Proteinli Diyet Neden Risklidir?
    4.1 Yüksek Proteinli Diyetin Yan Etkileri
    4.2 Böbrek sorunları
    4.3 Sindirim problemleri
    4.4 Osteoporoz riski
    4.5 Artan Alerji Tepkileri
    5 Protein Yediğinizde Kilo Vermek Neden Daha Kolay Geliyor?
    5.1 Ne Kadar Protein Gerekli?
    5.2 Besin Eksikliği
    5.3 Sağlık Koşulları

    Kilo vermek isteyenler için daha az karbonhidrat tüketmek genellikle en iyi seçenektir. Düşük karbonhidratlı diyetler son yıllarda daha popüler hale geldi. Ancak dengeli bir beslenmede karbonhidratlar ve yağlar vücudumuz için eşit derecede önemlidir.

    Protein kaynaklarını seçerken yağsız olanları seçmek önemlidir. Yağsız et, balık ve yağsız süt ürünleri en iyi protein kaynaklarıdır. Bu yiyecekler, yağ içeriklerini ve lezzetlerini artırmak için kızartılabilir.

    Yüksek proteinli diyetler üzerine yapılan araştırmalar çelişkili sonuçlar vermiştir. Bir çalışma, günlük kalorinin %60’ının önerilen miktardan daha fazla olan yağsız proteinlerden elde edildiğini buldu. Bununla birlikte, diğer çalışmalar, yüksek proteinli diyetlerin uzun süre kullanıldıklarında karaciğer sağlığı ve kemik kaybı için tehlikeli olabileceğini göstermiştir.

    Yüksek Proteinli Diyet
    yüksek proteinli diyet

    Yüksek Protein Diyetinin Yan Etkileri

    Yüksek proteinli diyet planı, sporcuların ve vücut geliştiricilerin birikmiş yağları kaybetmenin yanı sıra yağsız kas kazanmalarına izin vermesiyle bilinir. Diyet, diyete veya egzersize başvurmak istemeyenler için bir kilo verme seçeneği olarak zamanla popülerlik kazandı. Yüksek proteinli diyetler popüler olsa da bu yan etkiler göz ardı edilmemelidir.

    yüksek protein diyetinin yan etkileri

    Protein Diyeti Zararlı mı?

    Yüksek proteinli diyet yemek istiyorsanız, proteininizi dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekir. Soya proteini, fasulye ve yemişler iyi seçeneklerdir. İşlenmiş etten kaçınmak iyi bir fikirdir. Karbonhidratlarınızın kalitesini dikkate almak önemlidir. İşlenmiş karbonhidratlardan kaçınmalı ve meyveler, sebzeler ve tahıllar gibi lif ve besin değeri yüksek yiyecekler yemelisiniz.

    Özellikle diyabet, böbrek hastalığı veya diğer sağlık sorunları gibi kronik durumlar varsa, kilo verme programına başlamadan önce doktorunuzla konuşun. Kilo kaybının geçici olduğunu unutmayın. Uzun vadeli bir beslenme planı en iyisidir.

    Yüksek kolesterol: Tam yağlı süt ürünleri ve yağlı etler gibi belirli protein kaynakları kolesterolü yükseltebilir ve kalp hastalığı geliştirme riskini artırabilir.

    Bazı araştırmalar, Atkins diyetini en az 2 yıl boyunca uygulayan kişilerin aslında daha düşük “kötü” kolesterol seviyelerine sahip olduğunu gösteriyor. Böbrek sorunları: Böbrek sorunlarınız varsa çok fazla protein yemek böbreklerinize daha fazla baskı uygulayabilir. Bu böbrek fonksiyonunda azalmaya yol açabilir.

    protein diyeti

    Yüksek Proteinli Diyetler Sağlıklı mı?

    Diyetisyene danışmadan yüksek proteinli diyetler yapılmamalıdır. Protein ayrıca kolesterol ve yağ içerir. Size rehberlik edecek bir uzmanınız varsa, kilo vermeye çalışırken damarlarınıza ve böbreklerinize zarar verme ihtimalini azaltabilirsiniz. Vücudunuzun sağlıklı olmasını sağlamak için yeterli miktarda karbonhidrat ve protein yemelisiniz.

    Bazen vücudun protein ihtiyacı artar. Bu durumlar arasında anemi, metabolik bozukluklar ve bozulma veya gebelikten kaynaklanan bozukluklar ve ayrıca emzirme sürecini etkileyen bozukluklar yer alır. Protein seçerken, yağsız gıdaların nasıl seçileceğini bilmek önemlidir. Balık, yağsız et ve yağsız süt ürünlerinin en iyi protein kaynakları olduğunu biliyorsunuz. Bu yiyecekler, yağ içeriklerini ve lezzetlerini artırmak için kızartılabilir.

    Bir dizi çalışma, yüksek proteinli diyetlerle ilgili çelişkili sonuçlar göstermiştir. Çalışmalar, günlük kalorinin %60’ı telefondan alınan yağsız protein ile desteklendiğinde kan basıncının ve kolesterol düzeylerinin düştüğünü göstermiştir. Diğer çalışmalar, yüksek proteinli diyetlerin çok uzun süre kullanıldıklarında kemik erimesine ve karaciğerde hasara neden olabileceğini göstermiştir.

    Yüksek Proteinli Diyet Neden Risklidir?

    Sağlıklı yaşam, sağlıklı bir diyet yemek ve düzenli egzersiz yapmakla ilgilidir. Diğer yiyeceklerden kaçınmak ve yüksek proteinli bir diyet uygulamak vücudun doğal dengesinin bozulmasına neden olabilir. Bu da zamanla olumsuz sonuçlar doğurabilir. Potansiyel sağlık tehlikelerinden kaçınmak için, bu beslenme stratejisini izlemeyi planlayan herkes yan etkilerin farkında olmalıdır.

    protein diyeti

    Yüksek Proteinli Diyetin Yan Etkileri

    Sağlık uzmanları, günde vücut ağırlığının kilogramı başına 0,8 ila 1 gram protein tüketmenizi önerir. Kişinin kalori ihtiyacı dikkatlice değerlendirilir ve menü planı oluşturulur. Yüksek proteinli bir diyetle ilişkili tehlikeler, herhangi bir faydadan daha ağır basar. Bunlar, bu diyeti düşünen herkesin başlamadan önce bilmesi gereken yan etkilerdir.

    Böbrek sorunları

    Yüksek proteinli diyetler, ciddi bir sağlık riski olan böbrek fonksiyon bozukluğuna yol açabilir. Yüksek proteinli bir diyet uygulayarak kilo vermeye çalışıyorsanız, böbrekleriniz atıkları uzaklaştırmak için çok zorlanacaktır. Bu diyete çok uzun süre bağlı kalan insanlar böbrek sorunları, böbrek taşları ve hatta böbrek yetmezliği riski altındadır.

    Sindirim problemleri

    Çok fazla protein tüketmek, daha uzun süre tok hissetmenize neden olabilir ve bu da iştahınızı azaltır. Yüksek proteinli gıdaların çoğunun lif içermemesi muhtemeldir. Düşük lifli bir diyet, kabızlık veya düzensiz bağırsak hareketleri gibi sindirim sorunlarına neden olabilir.

    Osteoporoz riski

    Çok miktarda protein yemenin bir sonucu olarak vücuttaki asit üretimi artar. Kalsiyum vücudun asidi ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Kemiklerdeki kalsiyum seviyeleri düştükçe kemik zayıflığı, osteoporoz ve diğer kemik kaybı türleri meydana gelebilir. Kalsiyum takviyesi, yüksek proteinli diyetlerin yan etkilerini en aza indirmeye yardımcı olabilir.

    Artan Alerji Tepkileri

    Yüksek proteinli bir diyet ayrıca bağışıklık sisteminde alerjilere ve alerjik reaksiyonlara yol açabilen aşırı duyarlılığa neden olabilir. Protein açısından zengin gıdaların aşırı alımı alerjileri tetikleyebilir veya mevcut bir alerjiyi kötüleştirebilir.

    protein diyeti

    Protein Yediğinizde Kilo Vermek Neden Daha Kolay Geliyor?

    Vücut, protein açısından zengin gıdaları sindirmek ve metabolize etmek için çok fazla enerji harcar. Bu, daha fazla kalori yakılması gerektiği anlamına gelir. Proteinlerin mideye ulaşması daha uzun sürer. Bunu yaparsanız daha uzun süre tok hissedeceksiniz. Protein alımını %30’a çıkaran beslenme programlarını uygularsanız günde yaklaşık 450 kalori tüketerek günlük kalori alımınızı azaltabilirsiniz. Sadece protein yiyerek kilo vermek hala tartışmalıdır.

    Ne Kadar Protein Gerekli?

    Sağlıklı ve dengeli beslenmek ve kilo vermek istiyorsanız ne kadar protein tükettiğinize çok dikkat etmelisiniz. Vücut ağırlığının her kilogramı için bir gram protein tüketilmelidir. 60 kg’lık bir kişi 60 ila 65 gram protein tüketmelidir. Yüksek proteinli bir diyet yerseniz, bu miktar 120 ila 130 g’a çıkabilir. Bir kişi çok fazla protein alırsa, vücutları tarafından yağa dönüştürülür. Her ürün 30 g’dan fazla protein içermemelidir.

    Meyveler, kabuklu yemişler, yağlı tohumlar ve sebzeler protein açısından zengin olsalar da vücudun yağsız kaslar oluşturmak için ihtiyaç duyduğu temel amino asitlerden yoksundurlar. İşte vücudun yağsız kas oluşturmak için ihtiyaç duyduğu dokuz amino asidi üretebilen ürünler.

    Uzun süre devam eden yüksek proteinli diyetler, sağlıklı beslenme ilke ve değerleri ile bağdaşmamaktadır. Sporcular, dengeli bir plan izlemeleri ve bir uzman gözetiminde olmaları koşuluyla kullanmaya devam edebilirler. Kilo verme programları rutin hale gelmemeli ve sağlığınıza zarar vermemelidir. Kilo kaybı sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunun nedeni vücuttaki fazla proteinin vücut yağına dönüşmesidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı, protein dengesini korumanızı gerektirir.

    Yüksek Proteinli Diyet

    Besin Eksikliği

    Diyet planı, kalorileri yüksek proteinli gıdalarla dengelemeyi amaçlar. Ancak bazı gıdalar (özellikle nadir elementler) hariç tutulmalıdır. Bu, uzun süre devam ederse besin eksikliğine ve yetersiz beslenmeye yol açabilir.

    Sağlık Koşulları

    Kilo kaybı için yüksek proteinli diyetlerin yan etkileri, kalp hastalığı ve ketozis dahil olmak üzere birçok duruma yol açabilir. Ayrıca kansere yol açabilir. Doymuş yağlar, yüksek kolesterole katkıda bulunan bir başka önemli faktördür. Yan etkiler yüksek proteinli diyetlerden kaynaklanabilir. Bu, hastanın genel sağlığına ve diyet planına bağlı olacaktır. Bu diyete başlamadan önce ketozun ne anlama geldiğini anlamak önemlidir.

    Protein bazlı bir diyet, şüphesiz, hızlı kilo kaybına yol açabileceğini iddia eden düşük karbonhidratlı bir diyetten farklıdır. Bununla birlikte, yine de olumsuz yan etkileri olabilir. Yüksek proteinli diyetler, halihazırda yüksek risk altında olanlarda böbrek veya kalp hastalığı geliştirme riskini artırabilir. Bitkisel kaynaklı karbonhidratlar, lif ve protein içeren dengeli bir diyet, çok fazla yağ tüketmekten daha güvenlidir.

    Yüksek proteinli diyetlerin yan etkileri olabilir, bu nedenle bu diyetten kaçınmak en iyisidir. Bir beslenme uzmanı, kilo vermenin güvenli bir yolunu bulmanıza yardımcı olabilir.

    YouTube video
    Diyet nasıl olmalıdır?
    Paylaş. Facebook Twitter Pinterest'in LinkedIn Tumblr E-posta
    Önceki MakaleÇay Demlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
    Sonraki Makale Cilt Tonu Cilt Bakımını Etkiler Mi?
    ULUTR
    • Twitter

    İlgili Gönderiler

    Sağlık

    Top Patlasa Uyandırmayacak Etkili Uyku İlacı 2023

    Ağustos 28, 2023
    Faydalı Bilgiler

    Siyahi Down Sendromu 2023

    Ağustos 28, 2023
    Faydalı Bilgiler

    Dicetel Kullananlar Yorumlar (Ne İçin Kullanılır, Erki ve Yan Etkileri) 2023

    Ağustos 24, 2023
    Yorum Ekle
    Bir Cevap Bırakın Cevabı iptal Et

    Popüler

    Yolda Gördüğüm Birini Nasıl Bulurum? 2023

    Ağustos 20, 20236 Görünümler

    Bursa ıslak mendil firması

    Ekim 10, 20223 Görünümler

    Nargile Tütünü Nasıl Yapılır

    Kasım 26, 20221 Görünümler

    Abone Ol

    Tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için abone olabilirsiniz.

    Popüler

    Yolda Gördüğüm Birini Nasıl Bulurum? 2023

    Ağustos 20, 20236 Görünümler

    Bursa ıslak mendil firması

    Ekim 10, 20223 Görünümler

    Nargile Tütünü Nasıl Yapılır

    Kasım 26, 20221 Görünümler
    Editör Seçimi

    Gürcistan Zoomer iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Max fiyatları!

    Eylül 22, 2023

    Hudutsuz Sevda Dizi Kıyafetleri ve Markaları

    Eylül 22, 2023

    Top Patlasa Uyandırmayacak Etkili Uyku İlacı 2023

    Ağustos 28, 2023

    En İyi Seçeneklerden Haberdar Olun!

    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası
    • Kullanım Koşulları
    • İletişim
    © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Sosyal içerikli Blog Sitesi Ulutr.com.

    Yukarıyı yazın ve aramak için Enter tuşlarına basın. İptal etmek için Esc tuşlarına basın.

    Reklam Engelleyici Etkin!

    Reklam Engelleyici Etkin!
    Web sitemiz ziyaretçilerimize online reklamlar gösterilerek mümkün olmaktadır. Lütfen Reklam Engelleyicinizi devre dışı bırakarak bize destek olun.