Doğal Beslenme, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmede hayati bir rol oynar ve vücudumuza ne konulduğunu düşünmek önemlidir. Doğal yiyecekler yemek, vücudunuz için gerekli olan tüm temel besinleri ve mineralleri aldığınızdan emin olmanın en iyi yollarından biridir. Natural Nutrition, tüketicilerin beslenmeleri söz konusu olduğunda daha iyi kararlar vermelerini sağlayan çok çeşitli ürünler sunmaktadır. ULUTR’de müşteriler, ilave koruyucu veya sentetik içerik içermeyen yüksek kaliteli bitki bazlı gıdalar bulabilirler.
Doğal Beslenme nedir?
Organik besinlere dayalı beslenmeye doğal beslenme yani doğal besinlere dayalı beslenme ya da doğal beslenme denir. Organik gıdalar ise kimyasal gübreler, böcek ilaçları veya potansiyel olarak zararlı maddeler olmadan yetiştirilen gıdalardır. Daha zorlu doğal kaynak kotaları nedeniyle organik tarım gerekliliği ve genellikle organik tarımın neden olduğu verim düşüşü gibi faktörler nedeniyle daha az popülerdir. Doğal yöntemlere dayalı ve organik ürünler kullanan tarım çevreyi etkilemez. Gübre kullanılarak, inorganik kimyasallardan gelen hiçbir şey kullanılmadan organik ürünler üretilebilir. Organik ürünler hem mahsulü hem de yetiştirildikleri ortamı korur. Toprakta ozon tabakasına zarar veren tehlikeli kimyasallar kullanıldığında, bu gıdayı tüketen kişilerde kanser riskinin artmasına katkıda bulunur.

Faydaları: Doğal Beslenmenin Avantajları
Optimal sağlığa ulaşmak için besin açısından zengin bütün gıdaları tüketmeye önem veren bir yeme şeklidir. Çevreyi ve sürdürülebilirliği de göz önünde bulundurarak doğal hallerine mümkün olduğunca yakın gıda kaynaklarının seçilmesini içerir. Doğal bir beslenme yaşam tarzını takip etmenin sayısız faydası vardır; gelişmiş sindirim ve zihinsel berraklıktan kronik hastalık risklerinin azalmasına kadar.
Doğal yoldan beslenmenin en büyük avantajlarından biri, vücut için gerekli mikro besinleri sağlama yeteneğidir. Bütün gıdalar, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye ve genel refahı iyileştirmeye yardımcı olabilecek birçok vitamin, mineral, antioksidan, fitokimyasal ve daha fazlasını içerir. Ayrıca, zamanla aşırı miktarlarda tüketildiğinde zararlı olabilecek koruyucular, yapay renkler veya tatlar gibi işlenmiş bileşenlerden kaçınmamıza da yardımcı olur.
Örnekler: Gerçek Hayattan Doğal Beslenme Örnekleri
İyi bir Beslenme , Yiyecekleri ilaç olarak kullanan ve sağlığı ve zindeliği destekleyen vücudu beslemenin bir yoludur. Vücut için gerekli besin maddelerinde yüksek olan doğal, organik, tüm gıda bileşenlerini yemeye odaklanır. Gerçek hayattaki doğal beslenme örnekleri, yemeklere daha fazla yapraklı yeşillik eklemek veya işlenmiş atıştırmalıkları taze meyve ile değiştirmektir.
En harika bir örneği, avokado, fındık veya zeytinyağı gibi daha sağlıklı yağları diyetinize dahil etmektir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin yiyecekler yemek, iltihabı azaltmaya ve kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilir. Doğal beslenmeyi uygulamanın başka bir yolu da, günlük diyetinize çilek, bitter çikolata veya zerdeçal gibi baharatlar gibi daha fazla antioksidan açısından zengin yiyecekler eklemektir.
Balığın Yanına Ne Gider konumuza göz atabilirsiniz.
Doğal Beslenmenin Faydaları
Doğal beslenme, minimum işlemle tüm gıdaları vurgulayan sağlık odaklı bir diyettir. Vücudumuzun en iyi şekilde en doğal haliyle gıda ile beslendiği ve bu tür beslenmenin genel refah için önemli faydaları olabileceği fikrine dayanmaktadır. Doğal bir beslenme diyeti yemek, obezite ve kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca zihinsel sağlığı, enerji seviyelerini, sindirimi, bağışıklığı, cilt sağlığını ve bilişsel işlevi iyileştirme potansiyeline sahiptir.
Bu beslenme yaklaşımı, meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar ve baklagiller gibi besin açısından yoğun gıdaların tüketilmesine odaklanır. Rafine içeriklerle yapılan işlenmiş gıdalardan genellikle kaçınılır veya taze ürünler lehine mümkün olduğunca sınırlandırılır.
Doğal Beslenmenin Zararları
Doğal beslenme, sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır, ancak bazı önemli olumsuz etkileri de olabilir. Pek çok insan, doğal ve organik gıdaların faydaları kadar potansiyel sağlık riskleri de olduğunun farkında değil. Doğal bir beslenme planına başlamadan önce bu potansiyel zararları anlamak önemlidir.
Doğal beslenmeyle ilgili birincil risk, gıda üretiminde kullanılan pestisitler, herbisitler ve diğer kimyasallardan kaynaklanan kontaminasyon olasılığıdır. Doğal gıdalar, geleneksel ürünler gibi sentetik maddelerle işlenmese de, zaman içinde büyük miktarlarda tüketildiklerinde kanser veya doğum kusurları gibi sağlık sorunlarına yol açabilecek tehlikeli düzeyde kimyasal kalıntı içerebilirler. Ek olarak, organik olarak yetiştirilen bazı ürün ve tahıl türlerinin E. coli gibi bakterileri taşıma olasılığı daha yüksektir.