Her geçen gün gelişen internet ortamında Ücretsiz Blog Nasıl Açılır sorularının cevabını vereceğimiz bu konumuzda, bilginizi paylaşabileceğiniz ve hiç bir ücret harcamaksızın nasıl para kazanabileceğiniz bir mecraya ulaşabileceğiniz konusunda bilgiler vereceğiz.
Ücretsiz bir blog açmak için öncelikle ihtiyacınızı belirleyip, bununla birlikte sizin beklentilerinizi karşılayacak ücretsiz blog açma sitelerini değerlendirip içlerinden birini seçebilirsiniz. Günümüzde yeni blog yazarlarının ciddi anlamda işini gören ve kendilerini geliştirdikleri bu ücretsiz blog siteleri ile başlayıp, ücretli sisteme geçen de var, bu ücretsiz sistemler ile yoluna devam ederek kazanç elde eden blog yazarları da var.

En iyi ücretsiz blog açabileceğiniz siteler hangileridir ?
Paylaştığınız blog yazılarının, verdiğiniz emeklerin karşılığını alabilmek ve blog hayatınızı ciddi anlamda profesyonel olarak kullanabilmek için bu ücretsiz blog hizmet siteleri arasında en iyilerini seçerek sizler için bunları bir liste olarak derledik. Sizler, ihtiyacınız doğrultusunda aşağıda ki ücretsiz blog açma sitelerinden birini seçebilirsiniz.
Blogger
Bir çok blog hizmeti veren sitelerin en eskisi diyebileceğimiz blogger, özellikle kişisel blog yazarları için vazgeçilmez bir sistemdir. Kolay bir altyapısı olan bu Google hizmeti, sizleri çok yormayacak sadelikte olup, en acemi kullanıcıları bile yormayacak kadar kolay olup yalnızca makale yayınlayabileceğiniz, büyük gelişimlere kapalı olan bir sistemdir. Eğer profesyonel bir sistem arıyorsanız bu hizmeti ekarte edebilirsiniz.
Tumblr
Tumblr blog, daha çok genç yazarların bulunduğu ve genel olarak alıntı sözlerin ve amatör yazarların paylaşımlarının olduğu özgür bir blog platformudur. Tercihen görsel ağırlıklı paylaşımların yapıldığı bu ücretsiz blog hizmeti ile ilgi çekici yazılar ve görseller ile kısa sürede bir çok takipçiye ulaşabilirsiniz. Profesyonel bir blog hizmeti olmayıp, üstün geliştirmelere kapalı bir blog sitesidir. Eğer daha ciddi bir emekle profesyonel bir hizmet arıyorsanız bu siteyi de es geçebilirsiniz.
Weebly
Weebly hizmetlerinde sadece blog hizmeti ile kalmayıp, bir çok farklı sektörde site açabilir ve bunları sistemin kolaylıkları sayesinde basit bir şekilde oluşturabilirsiniz. Diğer ücretsiz blog açma siteleri gibi bunu da kolaylıkla geliştirebilir ve dilediğiniz gibi tasarımlar üzerinde oynama yapabilirsiniz.
Ücretsiz webbly hizmetinizde kısıtlamalar olsa da reklam alanlarını ve ziyaretçi analiz raporlarını kullanabileceğiniz modülleri de kullanabilirsiniz. Onun dışında başlangıç için sizleri tatmin edebilecek bir blog hizmeti veren kaliteli bir platformdur.
Linkedin platformu, sosyal medya siteleri tarzında bir blog hizmeti veren, araç kullanımları kolay olan bir sitedir. Bir çok blog sitelerine göre kısıtlı olan bu ücretsiz blog platformunu genel olarak şirket sahipleri, kendi kitlelerine oluşturmak amacı ile kullanmaktadır. Tasarım ve geliştirmeye kapalı olan bu site ile profesyonel bir hizmet arıyorsanız, geride bırakabileceğiniz bir site olabilir.
Wix
Ücretsiz blog açma sitelerinin en basit kullanım imkanı olan platformu diyebiliriz. Yeni başlayanlar ve uzman yazarlar için sadece sürükle bırak şeklinde hareketleri ile kolaylıkla tasarımı oluşturup, hemen makale yayınlamaya hazır hale gelmektedir. Hesabı oluşturma ve şablon seçimi sonrasında yapmanız gereken hiç bir şey yoktur. Tasarım ve görsel konusunda ücretli ve ücretsiz bir çok seçenek mevcuttur.
Wordpress
Web camiasına adım atan hemen hemen herkesin duyduğu ücretsiz blog hizmedir. Kullanım kolaylığı konusunda blog yazarını yormayan ve basit dokunuşlar ile yüzlerce tema arasından arayüzünüzü seçerek dilediğiniz şekilde yazılarınızı paylaşmaya başlayabilirsiniz. sizlere siteadi.wordpress.com adında verdiği subdomain şeklindeki alan adını dilerseniz kendi domaininizi alarak daha profesyonel bir hale çevirebilir ve istediğiniz zaman profesyonel bir görünüm ve altyapıya geçmek için wordpress`in ücretli hizmetinden faydalabilirsiniz.

İyi bir blog yazarı olmak için ne yapmalıyım ?
Yaptığınız işten zevk almak ve emeklerinizin karşılığını görmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey bir hedef kitle seçmek.
Hangi kategoride yazacaksınız ve hedef kitleniz kim ?
Eğer blogunuzda genel olarak paylaşım yapmayı düşünüyorsanız ( Teknoloji, internet, haber, sağlık, astroloji vs. ) o halde kendinize bir çizgi belirlemelisiniz.
İnsanlara ne şekilde yaklaşmalıyım ? ( Profesyonel, Dostane, Sempatik, Sokak ağzı )
Yazılarınızın genelinde tek çizgi ile ilerleyip, okuyucularınızı sıkmadan, kendinizi takip ettirmeye zorlamalısınız.
Yazdığınız yazıları araştırıp, doğru bilgi ve gereksiz cümleler, bilgi kirliliğine yer vermemelisiniz.
Akılda kalıcı ve kaliteli bir domain seçmelisiniz ( Seçeceğiniz domain ile uzun yıllar hedef koyup, kendinize ve içeriğinize en yakışan alan adını seçmelisiniz. Unutmayın ki bu alan adınız blog sitenizi ziyaret eden ziyaretçilerinizin aklında kalmalı ve yeniden sitenizi ziyaret etmeleri için unutmamalarını sağlamalısınız. )
Tasarım seçip, kullanıcıların ilgisini çekmelisiniz. ( İnsanlar girdiği sitenin görünümüne, kullanım kolaylığına ciddi anlamda önem veriyor. bu sebeple önünüzde bulunan temalardan içinize en çok sineni seçip blogunuza o şekilde başlamalısınız )
İstikrarlı bir şekilde yazı paylaşmalısınız. ( Blogunuzu kurduğunuzda insanlar sizden haberdar olmayacak ve siteniz oturmaya başladıkça önce google ve diğer arama motorlarından yazılarınıza ulaşacaklar ve sonrasında akıllarında yer ettiğinizde direkt ziyaretçi olarak sitenize giriş yapacaklar. Eğer siz haftada bir, iki konu yayınlayıp sonrasında uzun süreler ile sitenize mesafe koyarsanız öncelikle ziyaret sayınız düşecek, sonrasında arama motorlarında ki görünürlüğünüz azalacaktır. Aktif olmayan bir site arama motorlarının gözünde pasif olarak algılanıp, değersiz olarak görülmektedir. )
Sosyal medyayı güçlü bir şekilde kullanın. ( Paylaştığınız yazılarınızı sosyal medya sitelerinde paylaşarak, oralarda ki paylaşımlarınızla da hem sitenizi beslemiş olursunuz hem de yeni bir ziyaret kaynağı daha oluşturmuş olursunuz. Unutmayın, doğru kullanılan sosyal medya ile güçlü bir altyapı ve sağlam bir kitleye sahip olabilirsiniz )
Bunları yaptınız, peki her şey bitti mi ?
Tabi ki hayır. Sitenizi forumlar da ve daha bir çok mecra da tanıtarak oralardan da sitenizin güçlenmesini sağlayabilir hatta ileride ki süreçte siteniz için tanıtım yazıları da alarak altyapınızı daha da güçlendirmelisiniz.

Blog sitesinden nasıl para kazanırım ?
Yukarıda ki her şeyi okudunuz ve aklınızda bir soru işareti kalmadıysa, işte o zaman blog işine profesyonel olarak girebileceksiniz demektir.
Öncelikle blog siteleri ne şekilde para kazanır ?
- Tanıtım yazısı yayınlayarak para kazanabilirsiniz.
- Footer link satarak para kazanabilirsiniz.
- Görsel banner satışı yaparak para kazanabilirsiniz.
- Adsense Reklamı ekleyerek para kazanabilirsiniz.
Bu belirttiğim dört madde ile vermiş olduğunuz emeklerin karşılığını öncesinde damlayarak, sonrasında yoğun bir şekilde alabilirsiniz. Ama bu tamamen sizin istikrarınıza ve çalışmalarınıza bağlı. Eğer sitenize yalnızca yazı yayınlayarak para kazanmayı düşünüyorsanız, bu pek mümkün olmayacaktır. Yukarıda belirttiğim her şeyi yaptığınızda, yani daha profesyonel bir çalışma ile kazancınızı başlatabilir ve bunun hızla artmasını sağlayabilirsiniz.
Ücretli Blog Sitesi mi ? Ücretsiz Blog Sitesi mi ?
Bunun cevabı elbette ki ücretli blog sitesi.
Çünkü ücretli açtığınız blog sitenizde yedek almak, geliştirmek ve eklentiler ile birlikte altyapınızı güçlendirmek tamamen sizin elinizde. Yapacağınız iç ve dış optmizasyonlar ile rakiplerinizin önüne geçebilir ve tüm hizmeti sınırsız bir şekilde kullanabilirsiniz.
Günümüzde LiteSpeed Cache, Wp Rocket, Rank Math, Schema, Webp Express, Yoast Seo gibi eklentiler ile sitelerinin altyapısını ciddi anlamda güçlendiren siteler mi daha önde olacak ? yoksa sizin siteniz mi ? Elbette ki altyapısı güçlü olan bloglar, ücretsiz bloglara fark atacaktır.
Ücretsiz blog sitesi, yalnızca kendinizi geliştirmek ve iyi bir blog yazarı olma yolunda gelişiminiz içindir. Daha yüksek Paralar kazanmak istemiyorum kendi yağımda kavrulsam yeter diyorsanız o zaman ücretsiz blog açma sitelerini kullanabilirsiniz.
Bu yazımızı beğendiyseniz ve web dünyası ile alakalı diğer yazılarımızı görmek istiyorsanız Webmaster kategorimizi inceleyebilir ve en son yazımız olan WordPress Eklentisi SEOPress IndexNow Desteğiyle Güncellendi adlı konumuza da göz atabilirsiniz.